Zonta Dendermonde - True Colours

Woordje van de kersverse voorzitter, Krista Rampelberg :

Het thema van een biënnium kiezen is zeer persoonlijk en fragiel.  We moeten er immers allemaal twee jaar mee doen ! Mijn eerste vereiste was : het moet iets positiefs zijn, iets wat bijdraagt tot ieders levenskwaliteit. Het moet een thema zijn waar we als Zontians ook eens aan onszelf kunnen denken. Wat kunnen wij nog bijleren, wat kan er nog belangrijk zijn voor ons, waar vergeten we aan te denken.

Kleuren zijn heel belangrijk in ons leven. Ze beïnvloeden onze stemmingen. Kleuren hebben een betekenis. Positief zoals groen : hoop, groei, leven, toekomst of negatief zoals zwart : duisternis, kleur van zonde en dwaling.

Welnu, om sterk in het leven te staan, om je talent in de wereld te zetten moet je kleur durven bekennen. Zolang je tegenover jezelf en tegenover je medemens, collega, familie, vrienden niet jezelf kan zijn, kan je geen volwaardig leven leiden. Kansarme vrouwen en kinderen die een masker dragen, vrouwen die door ziekte zichzelf niet kunnen zijn, dominante relaties die je je eigenheid ontnemen, mensen die gevangen zitten in hun lichaam en niet voor hun geaardheid durven uitkomen, professionele druk die weegt op je persoon. Tijdens mijn biennium wil ik aandacht kunnen geven aan mensen die met die problematiek kampen en ook bekijken of wij zelf wel genoeg kleur bekennen in ons eigen leven.

I see your true colors 

And that's why I love you

So don't be afraid to let them show

Your true colors

True colors are beautiful

Like a rainbow (Cindy Lauper)

Zoals een regenboog, zó mooi zijn jouw kleuren dus wees niet bang ze te tonen. Een ideaal symbool voor Zonta én Zonta Dendermonde : een verbintenis (engagement) én een brug (building bridges).

Een thema en een symbool hebben we dus al …. Nu nog de handen uit de mouwen steken om er een fantastische twee jaar van te maken.

Daarvoor reken ik op elk van jullie : jullie True Colours zullen een stuwende kracht zijn voor mij en voor het bestuur.

Krista Rampelberg, 5 juni 2018.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________