Wat betekent het ZONTA logo ?

De oorsprong van de naam “Zonta” komt uit de taal van de Sioux-indianen. De naam is door Zonta International aangenomen in 1919 om daarmee de kwaliteiten “eerlijkheid en vertrouwen, inspiratie en het vermogen om samen te werken voor service en beter onderling begrip in de wereld” te symboliseren.

Het Zonta embleem is een verzameling van een aantal Sioux-symbolen die, samengevoegd, een speciale betekenis hebben voor Zontians.

Indiaans symbool dat in de Sioux-taal betekent: licht krijgen door een lichtstraal, zonneschijn of flits

Dit Sioux-symbool betekent: “zich samen verenigen om iets te bereiken”, loyaliteit.Zontaleden komen samen in clubs, clubs in areas, areas in districten districten en districten in Zonta International.

Dit verwijst naar  “samen werken”. Solidariteit is een heel belangrijk element om het Zonta doel te bereiken: werken aan meer begrip, inzet en vrede door vriendschappen over de hele wereld.

Dit is het Zonta-symbool van “shelter”, bescherming  De vele service projecten van Zonta zijn werkelijk een shelter voor velen in de breedste zin van het woord.

Het symbool van het vierkant behoort niet alleen  de Sioux toe. Misschien is dit symbool zelfs ouder dan alle andere symbolen. Het betekent eerlijkheid en vertrouwen” : dit zijn  sterke en vitale kwaliteiten die alle andere componenten met elkaar verbinden.

Samen vormen deze symbolen het Zonta-embleem.

Zonta Dendermonde

Info:

Grote Baan 132

9250 Waasmunster

0478/68 35 20

Vergaderingen:

1ste dinsdag van de mnd

Resto De Snuiver

Denderbelle

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now