top of page

Zonta International awards

 

Naast de internationale projecten worden jaarlijks ook tal van beurzen uitgereikt. Alle projecten en beurzen zijn ondergebracht in de Zonta Foundation for Women.

Schermafbeelding 2020-06-28 om 17.45.30.

Women in Technology Scholarship: 108 000 USD

De wereldeconomie, industrie en wetenschappen worden in toenemende mate gedigitaliseerd en deze ontwikkelingen wijzigen de samenleving en bekende sociale processen. Vrouwen zijn echter nog steeds grotendeels ondervertegenwoordigd op technologisch gebied. Om een ​​wereld te creëren waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben, moeten vrouwen een actieve rol spelen in technologie en technologische ontwikkelingen. 

Zonta International bood in 2019 een nieuwe Zonta International Women in Technology Scholarship aan om vrouwen aan te moedigen onderwijs, carrièremogelijkheden en leiderschapsrollen in technologie na te streven.

Ken je iemand die informatietechnologie studeert?

Bekijk alvast onderstaande link en contacteer ons als je interesse hebt.

Bekijk op deze link de inschrijving modaliteiten voor een beurs.

Schermafbeelding 2020-04-28 om 18.48.42.

Amelia Earhart Fellowships (600 000 USD)

Amelia Earhart werd in januari 1935 de eerste persoon die solo de Grote Oceaan overvloog, maar ze werd vooral bekend doordat ze als eerste vrouw in 1932 als pilote de Atlantische Oceaan overstak.

Die tocht legde ze eveneens solo af. In 1928 was ze die oceaan al als passagiere overgestoken. Ook daarin was ze de eerste vrouw.

Begin juli 1937 begon ze samen met navigator Fred Noonan aan wat de langste vlucht ter wereld moest worden. De eindbestemming van de 47.000 kilometer lange vlucht werd echter nooit bereikt. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is tot op heden onbekend.

Vandaag zijn vrouwen nog altijd in de minderheid in de wetenschappen en engineering, ze vertegenwoordigen maar 10 % van de professionelen in deze beroepen. 

Het Amelia Earhart Fellowship programma helpt getalenteerde vrouwen om hun studies in de typische mannelijke sectoren zoals ruimtevaart gerelateerde wetenschappen en engineering te bereiken. 

Het fonds maakt het deze studentes mogelijk om hoog technologische computers, dure boeken en onderzoeksmateriaal aan te kopen en deel te nemen aan gespecialiseerde studies overal ter wereld. 

Amelia Earhart Fellows zijn astronauten, aerospace ingenieurs, professors, geologen, zakenvrouwen, CEO's en zelfs Secretaris van de US Air Forces geworden. 

Schermafbeelding 2020-04-28 om 18.58.20.

Jane M. Klausman Women in Business Scholarships: 100 000 USD

Deze award bestaat van 1998 door een vrijgevig en begeesterd Zonta lid  Jane M. Klausman, lid van Zonta Club Syracuse, New York, USA.

 

Vrouwen hebben een grote strijd geleverd voor het verkrijgen van opleiding, carrière en leiderschap. Dit was ooit onmogelijk, toch schenken vrouwen meer koffie uit in raden van bestuur dan dat ze in het bestuur zitten.

 

The Jane M. Klausman Women in Business Scholarship programma ondersteunt vrouwen om master diploma's in business management te bekomen en om de gender barrières van het klaslokaal tot in de boards te overwinnen.

Sinds het bestaan van de award heeft Zonta 314 beurzen gegeven aan vrouwen uit 44 landen. 

Schermafbeelding 2020-06-28 om 17.50.33.

Young Women in Public Affairs: 100 000 USD

De mogelijkheden voor  vrouwen is in de laatste eeuw enorm gestegen, toch ligt het aandeel vrouwen in openbare posities nog zeer laag.

Alhoewel het aandeel vrouwen 50 % van de werkkrachten uitmaakt, toch is het aandeel in parlementen maar rond de 25%.

Zonta International gelooft dat jonge vrouwen de sleutel zijn tot meer vrouwen in publieke diensten.

The Young Women in Public Affairs (YWPA) Awards programma geeft herkenning en aanmoediging aan jonge vrouwen die zich onderscheiden in leiderschapskwaliteiten en toewijding aan openbare dienstverlening en maatschappelijke doelen en moedigt hen aan om deel te nemen aan het openbare en politieke leven.


Sinds de start van het programma heeft Zonta 637 awards gegeven aan 565 jonge vrouwen in 50 landen.

Women are like teabags

We don't know our trength until we are in hot water.
Eleanor Roosevelt

bottom of page